Ieder voorjaar heb ik hetzelfde dilemma: zijn de zaadjes van de kruiden, groentes en bloemen die ik vorig jaar kocht of oogstte eigenlijk nog houdbaar? Hier lees je hoe je dat uitvindt.
De eetbare tuin
Click and Grow kruidentuin review
Ongeveer 5 jaar geleden kwamen we de Click and Grow kruidentuin al eens tegen. Inmiddels is hij flink verbeterd, dus heb ik er maar eens een aangeschaft om thuis uit te proberen. Ik zal in deze review mijn ervaringen met je delen over deze slimme geautomatiseerde kruidentuin. Hiermee kun je binnen in huis zeer gemakkelijk kruiden… Lees verder »
Workshop biologisch tuinieren “Get Down, Get Dirty”
in samenwerking met partner Cityplot en anderen gaan we ook in 2018 workshops aanbieden rondom het thema tuinieren in de stad! Je vindt alle workshops bij elkaar verzameld op deze pagina. We beginnen met een workshop biologisch tuinieren, de vorig jaar erg populaire workshop genaamd “Get Down, Get Dirty“.
Zo maak je zelf vlierbloesemsiroop in 4 simpele stappen
Op een warme zomerdag wil je je niet teveel inspannen in de tuin, maar een lekker koud glaasje limonade is dan natuurlijk wel welkom! Zelf vlierbloesemsiroop maken is gelukkig vrij eenvoudig om te doen, je hebt vooral geduld nodig :-)
Indoor kruidentuintje in een mooie design plantenbak
Na voor de zoveelste keer een verpieterd basilicumplantje uit de supermarkt te hebben weggegooid, bedacht ik dat ik op zoek moest naar een duurzame oplossing voor de verse kruiden in mijn keuken: een indoor kruidentuintje. Kruiden doen het, net als alle planten, nu eenmaal beter in de volle grond. En het liefst buiten, maar ze zouden… Lees verder »
Fermenteren kun je leren
Fermenteren is het gecontroleerd laten rotten van voedsel. Dat klinkt niet meteen heel appetijtelijk, maar dat valt in de praktijk reuze mee.
Leer over fermenteren tijdens ROTZOOI met Katz festival – 15 juni
Op donderdag 15 juni 2017 is er een speciale editie van het fermentatiefestival: ROTZOOI met Katz. Op deze dag maak je kennis met de fermentatiemaster himself, Sandor Ellix Katz. Hij is de auteur van hét wereldwijde standaardwerk en komt speciaal voor ROTZOOI naar Nederland.
Geroosterde radijsjes uit de oven
Bij mij komen de eerste blaadjes van de radijs in de moestuinbak al op, en bij jou? Misschien was je zo slim om alvast wat binnen voor te zaaien, of in de kas. Dan bestaat de kans dat je al lekkere eigen radijsjes hebt om op te knabbelen. Als je het mij vraagt, de ultieme… Lees verder »