Tussen een oud stapeltje kranten kwam ik dit toffe artikel (link naar Blendle) tegen van Hans Marijnissen van dagblad Trouw, hij vroeg ontwerper Tim van der Grinten om een modulair op te bouwen stadsboerderij te ontwerpen. Een modern soort tuinhuisje dus, ter vervanging van een lelijk oud schuurtje met wat gereedschap dat velen toch ook hebben staan in hun moestuin. In deze post een indruk van zijn ontwerp, foto’s komen van de site van Moodworksarchitecture.
In Trouw zegt van der Grinten het volgende over het modulaire ontwerp van zijn stadsboerderij:
“De basis van de boerderij is een houten vloer die binnen en buiten gelijk is, twee wanden met aan beide zijden kastruimte die kan worden afgesloten, en een dak. Aan de voor- en achterkant zitten houten of glazen schuifwanden. Als deze openstaan, is er sprake van een groot afdak of overdekt terras. “Je bent beschut, maar het lijkt alsof je buiten zit.” De breedte van deze basis is 2,2 meter, en ze kan vooral gebruikt worden als opbergruimte.”
Wat vinden jullie ervan, goed idee zo en zou je er geld aan besteden in plaats van een oud zelfgebouwd tuinhuisje in je moestuin of buurttuin?
Stella
Regels & Voorschriften plus financiën zullen me denkelijk voor het gewone tuinhuisje doen kiezen. Dit is natuurlijk wel een inspiratie om er een effectief huisje van te maken.
Afbeelding 3 doet vermoeden dat het te groot is voor het gemiddelde volkstuintje, maar ik “ken: er slechts één in het echt en daar zijn helemaal geen huisjes.
Bij afb.5 ontbreken de deur-opties en ik zie ook geen opties voor basis/terras.
Ik droom van balkons die zo groot en gunstig liggen, dat je er een kas en flinke werkkast kwijt kan en toch een leuke balkontuin hebt. Voor mij is gunstig: open met veel zon. Van inpandige/volledig overdekte balkons en loggia’s gruw ik.