Tuin en Balkon - Tips voor tuinieren in de stad

  • Tuinontwerp
    • 3D ontwerpen met SketchUp
    • Offerte aanvragen
  • Vragen & Advies
  • Shoppen
    • Design
    • Workshops
    • Abonnement op bloemen
  • Moestuin & Recepten
    • Recepten
    • De eetbare tuin
  • Over ons
    • Mathieu & Olaf
    • Adverteren
    • Contact
    • In de pers
    • Nieuwsbrief

Gestoomde raapstelen, zeekraal en zalm

Mirjam Veenman | 15 april 2017

 

Ik heb een heerlijk, o zo lekker, lente gerecht voor jullie. Wij eten deze heerlijke salade van gestoomde raapstelen, zeekraal en zalm thuis als hoofdgerecht. Maar je kunt het ook prima in een buffet opnemen of deel uit laten maken van de lunch.

Het is net waar je zin in hebt. Het is een plaatje om te zien en smaakt heerlijk licht, fris en lente-achtig.

Varianten

Er zijn nog talloze varianten op te bedenken. Zo kun je ook rucola toevoegen, of wat dacht je van wat gestoomde groene, of witte, asperges? Een lente-uitje in ringetjes, of beter nog, de daslook die nu weer te plukken is, verse kruiden, zoals platte peterselie en dille. Kortom, een heerlijk “wat hebben we nog in de koelkast”-salade.

Oh ja, een paar gekookte krieltjes doen het vast ook heel leuk als je de salade wat steviger wilt maken, of een mooi desembrood met boerenboter?

Mmmmmm … hup, uit de stoel, haal de boodschappen en kijk wat je nog in huis hebt. Heb je op de valreep nog een mooi Paas gerecht op tafel ook!

Aan de slag

Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

  • 2 bosje raapstelen
  • 4 eieren
  • flinke hand zeekraal
  • 200 gr gerookte zalm (of zelf gravad lax maken!)
  • olijfolie
  • Maldon zout
  • peper uit de molen
  • Ook nodig: stoompan, vergiet

Kook eerst je eitjes in 6-8 minuten middelhard. Spoel ze koud en pel ze. Snij ze vervolgens grof (dat vind ik zelf lekker, je kunt je ei ook fijner hakken natuurlijk) en zet even weg.

Stoom de raapstelen een paar minuten zodat ze nét slap zijn. Heb je geen stoompan, zet dan een vergiet of zeef (van rvs) in een pan boven kokend water en leg daar een passende deksel op. De stoom moet binnen blijven. Zodra ze naar je zin zijn, meteen van het water af. Laat wat afkoelen.

Doe de zeekraal in een vergiet en overgiet 2 x met kokend water. Spoel daarna koud af. Zo behoudt de zeekraal zijn mooie fel groene kleur en bite.

Pak vervolgens een mooie platte schaal en schep de eieren erop en doe daar een snuf zout en een paar draaien uit de pepermolen overheen. Meng even door. Schep vervolgens de raapstelen en de zeekraal daar doorheen.

Leg de zalm er bovenop en doe er een lekkere scheut groene, frisse olijfolie overheen. Klaar is je prachtige lente bord!

Recepten pasen

Mirjam Veenman

Mirjam Veenman

10 jaar geleden is deze stadse frats verhuisd naar het platteland, waar ik in een idyllische woudboerderij geniet van alle voordelen van wonen in een buitengebied. Koken is wat ik het allerliefste doe, met de seizoenen mee, experimenterend, en als het even kan lokaal òf uit eigen moestuin-bak. Als ik niet kook, organiseer ik culinaire evenementen met mijn eigen bedrijf, Keukengeheim. Goed en lekker eten is de rode draad in mijn leven. Dat met jullie te mogen delen, is een feest!

Reactie annuleren

nieuwsbrief icoon

MELD JE HIER AAN voor onze gratis nieuwsbrief

Onderwerpen

Balkon Bijen Dakterras De eetbare tuin Geveltuin Guerrilla gardening Kamerplanten Kerst Mobiele tuinen Raamtuin Recepten Snoeien Stadslandbouw Tuin Tuinboeken Tuinontwerp Tuinvraag Verticale tuin Workshops en cursussen
  • Cookies
  • Disclaimer
  • In de Pers
  • Over ons
  • Adverteren
  • Contact

Copyright © 2019 · Tuin en Balkon; Alle rechten voorbehouden

Copyright © 2019 · TB Dev - Metro Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren OK, prima, ik snap het

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld