Wildplukken begint steeds populairder te worden en ook dit jaar verwacht ik dat nog meer mensen in steden zullen uitkijken naar dat bijzonder smakelijke rucolaplantje tussen de stoeptegels of die smakelijke bramen die je op veel plekken in de stad tegenkomt. Met kinderen is wildplukken nog leuker, zeker als je het handboek voor wildplukkertjes in huis hebt! Wij lazen het deze winter en zijn helemaal geïnspireerd voor komend voorjaar.
Op rijk geïllustreerde wijze worden er aan de hand van de seizoenen en andere thema’s vele voorbeelden gegeven van wild te plukken eetbaar groen, met bijbehorende recepten. De tekeningen van Rachelle Klaassen (ook bekend van het plantenasiel) maken het boek lekker luchtig en aantrekkelijk om door te bladeren op zoek naar iets om te gaan plukken.
Het boek van Erica Bakker en Ellen van den Broek is gericht op kinderen van 6 tot 12 jaar, de recepten en tips sluiten daar goed op aan. Gelukkig biedt het boek ook voor ouders van wat jongere kinderen of gewoon geïnteresseerden in wildplukken voldoende nieuwe informatie. Met name de bundeling van veel dingen die je ergens wel eens hebt gelezen maakt het prettig deze gids in de kast te hebben staan! Nieuw voor mij waren de viooltjesazijn en paardenbloemenboter, dat ga ik zeker eens proberen te maken komend voorjaar!
Bestel het boek hier voor €16,95
Vanaf februari zijn de eerste tekenen van nieuw groen leven trouwens alweer te vinden in de natuur… Op 1 februari is namelijk het van oorsprong Keltische Imbolc, het prille begin van het voorjaar wanneer de eerste sappen weer gaan stromen (hoewel die in deze gekke warme winter soms niet eens stopten te stromen!). Op 1 februari kun je nog meedoen aan de te gekke urban foraging ontdekingstocht met onze urban foraging-expert Lynn Shore! Zij laat je zien hoe je ook als niet geoefende wildplukker kunt ontdekken waar al het eetbare groen weer tot leven komt na de winterslaap!