Tuin en Balkon - Tips voor tuinieren in de stad

  • Tuinontwerp
    • 3D ontwerpen met SketchUp
    • Offerte aanvragen
  • Vragen & Advies
  • Shoppen
    • Design
    • Workshops
  • Moestuin & Recepten
    • Recepten
    • De eetbare tuin
  • Over ons
    • Mathieu & Olaf
    • Adverteren
    • Contact
    • In de pers
    • Nieuwsbrief

Leer over fermenteren tijdens ROTZOOI met Katz festival – 15 juni

Mirjam Veenman | 18 mei 2017

PinterestTwitterEmailFacebookWhatsapp

 

Op donderdag 15 juni 2017 is er  een speciale editie van het fermentatiefestival: ROTZOOI met Katz. Op deze dag maak je kennis met de fermentatiemaster himself, Sandor Ellix Katz. Hij is de auteur van hét wereldwijde standaardwerk The Art of Fermentation en komt speciaal voor ROTZOOI naar Nederland.

Mijn fascinatie voor het onderwerp fermentatie maakte dat ik in 2016 een bericht zag op Facebook waarin Meneer Wateetons en Christian Weij (auteurs van resp. Over Rot en Verrot Lekker) een oproep deden voor een organisatietalent. Daarop heb ik gereageerd en zodoende is onze samenwerking gestart voor het organiseren van het eerste Nederlandse fermentatiefestival: ROTZOOI. Het is geen foodtruck festival. Natuurlijk kun je er lekker eten en drinken, maar ROTZOOI gaat dieper.

15 juni te Amsterdam – wat kun je verwachten

Dit jaar hebben wij ook een hele speciale editie, en wel op 15 juni. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat leren én genieten van fermenteren, samen met De Meester Sandor Ellix Katz zelf.

Het wordt een bijzondere dag, met een bomvol programma met sprekers, een demo van Sandor Katz een gefermenteerde lunch én een zes-gangen diner van de hand van fermentatiechef en bedenker van de botanische gastronomie Emile van der Staak van Restaurant de Nieuwe Winkel. Voor de échte liefhebber is er een dagkaart, maar er zijn ook tickets per programma onderdeel te koop. Koop je een dagkaart, dan ben je voordeliger uit.

24 september te Rotterdam – wat kun je verwachten

Met een gefermenteerd drankje in de ene en een kimchiburger in de andere hand kun je demonstraties en lezingen bijwonen en workshops volgen. Er is een fermentatiemarkt met gefermenteerde producten. Een uitgelezen kans om kennis te maken met dit onderwerp.

Verder vind je op ROTZOOI fermentatiekunst, een starterruiltent (azijnmoeders, desemstarters en yoghurt culturen bijvoorbeeld) en nemen koks het tegen elkaar op in de fermented foodbattle. Een gratis toegankelijk festival, waarbij fermentatie-liefhebbers uit alle uithoeken van het land bij elkaar komen en een gezellige dag hebben.

Meer info en kaartverkoop

Kortom, festivals waar je meer over het onderwerp fermenteren kunt horen en leren. Check de website van ROTZOOI om nog meer te lezen over het complete programma, sprekers en workshops.

Sandor Katz is in elk geval helemaal klaar voor 15 juni!

De eetbare tuin, Recepten

Mirjam Veenman

Mirjam Veenman

10 jaar geleden is deze stadse frats verhuisd naar het platteland, waar ik in een idyllische woudboerderij geniet van alle voordelen van wonen in een buitengebied. Koken is wat ik het allerliefste doe, met de seizoenen mee, experimenterend, en als het even kan lokaal òf uit eigen moestuin-bak. Als ik niet kook, organiseer ik culinaire evenementen met mijn eigen bedrijf, Keukengeheim. Goed en lekker eten is de rode draad in mijn leven. Dat met jullie te mogen delen, is een feest!

Reactie annuleren

nieuwsbrief icoon

MELD JE HIER AAN voor onze gratis nieuwsbrief

Onderwerpen

Balkon Bijen Dakterras De eetbare tuin Geveltuin Guerrilla gardening Kamerplanten Kerst Mobiele tuinen Raamtuin Recepten Snoeien Stadslandbouw Tuin Tuinboeken Tuinontwerp Tuinvraag Verticale tuin Workshops en cursussen
  • facebook
  • pinterest
  • twitter
  • instagram
  • Cookies
  • Disclaimer
  • In de Pers
  • Over ons
  • Adverteren
  • Contact

Copyright © 2019 · Tuin en Balkon; Alle rechten voorbehouden

We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren OK, ik snap het
Sluiten
Dank je wel voor het delen :-)

Like onze pagina op Facebook voor leuke updates, nieuwtjes en weggeefacties


Do you already like us on Facebook?
Do not ask me again for Facebook

Continue to the article »