Op een warme zomerdag wil je je niet teveel inspannen in de tuin, maar een lekker koud glaasje limonade is dan natuurlijk wel welkom! Zelf vlierbloesemsiroop maken is gelukkig vrij eenvoudig om te doen, je hebt vooral geduld nodig :-)
Zo maak je zelf vlierbloesemsiroop in 4 simpele stappen
1. Ingrediënten
Dit heb je nodig voor 1,5l zelfgemaakte vlierbloesemsiroop:
- Een stuk of 10 bloeiende bloemen van de vlierbloesem, het stuifmeel zorgt voor de smaak dus pluk ze alleen als je ze al van een afstandje kunt ruiken.
- 1 of meer glazen flessen, daarin blijft de smaak het beste en blijft de siroop het langst goed. Belangrijk: steriliseer de flessen voor je begint.
- 1 citroen
- 1,5 liter water
- 750gr suiker
2. knip bloemen van de vlierbloesem in kleine stukjes, haal de steeltjes eraf
3. Voeg 1,5 liter water toe aan de bloemetjes en laat dit 24 uur staan
4. Zeef het water, voeg de citroen in schijfjes en de suiker toe en breng alles aan de kook zodat de suiker oplost. Filter het nog 1x met een zeef en doe alles in de fles(sen).
KLAAR EN GENIETEN MAAR! Extra lekker met veel ijs en een beetje Prosecco, of gewoon prikkelend bronwater als je geen alcohol wilt :-)