Tuin en Balkon - Tips voor tuinieren in de stad

  • Tuinontwerp
    • 3D ontwerpen met SketchUp
    • Offerte aanvragen
  • Vragen & Advies
  • Shoppen
    • Design
    • Workshops
    • Abonnement op bloemen
  • Moestuin & Recepten
    • Recepten
    • De eetbare tuin
  • Over ons
    • Mathieu & Olaf
    • Adverteren
    • Contact
    • In de pers
    • Nieuwsbrief

Zo maak je zelf vlierbloesemsiroop in 4 simpele stappen

Mathieu | 11 augustus 2017

Vlierbloesem closeup

Op een warme zomerdag wil je je niet teveel inspannen in de tuin, maar een lekker koud glaasje limonade is dan natuurlijk wel welkom! Zelf vlierbloesemsiroop maken is gelukkig vrij eenvoudig om te doen, je hebt vooral geduld nodig :-)

Zo maak je zelf vlierbloesemsiroop in 4 simpele stappen

1. Ingrediënten

Dit heb je nodig voor 1,5l zelfgemaakte vlierbloesemsiroop:

  • Een stuk of 10 bloeiende bloemen van de vlierbloesem, het stuifmeel zorgt voor de smaak dus pluk ze alleen als je ze al van een afstandje kunt ruiken.
  • 1 of meer glazen flessen, daarin blijft de smaak het beste en blijft de siroop het langst goed. Belangrijk: steriliseer de flessen voor je begint.
  • 1 citroen
  • 1,5 liter water
  • 750gr suiker

Vlierbloesem in de tuin

2. knip bloemen van de vlierbloesem in kleine stukjes, haal de steeltjes eraf

Vlierbloesem knippen

3. Voeg 1,5 liter water toe aan de bloemetjes en laat dit 24 uur staan

4. Zeef het water, voeg de citroen in schijfjes en de suiker toe en breng alles aan de kook zodat de suiker oplost. Filter het nog 1x met een zeef en doe alles in de fles(sen).

KLAAR EN GENIETEN MAAR! Extra lekker met veel ijs en een beetje Prosecco, of gewoon prikkelend bronwater als je geen alcohol wilt :-)

 

De eetbare tuin, Recepten, Tuin eetbare bloemen, recepten, vlierbloesem, zelf maken

Mathieu

Mathieu specialiseerde zich in zijn stadstuin en geveltuin in Utrecht en volgt ontwikkelingen rondom stadslandbouw. Hij kookt graag met zelfgeboerde groenten uit eigen (verticale) tuin en hoopt ooit nog eens de perfecte espresso te maken van koffie uit eigen tuin. Tegenwoordig tuiniert hij met plezier in een wat grotere stadstuin in Stockholm.

Reactie annuleren

Onderwerpen

Balkon Bijen Dakterras De eetbare tuin Geveltuin Guerrilla gardening Kamerplanten Kerst Mobiele tuinen Raamtuin Recepten Snoeien Stadslandbouw Tuin Tuinboeken Tuinontwerp Tuinvraag Verticale tuin Workshops en cursussen
  • Cookies
  • Disclaimer
  • In de Pers
  • Over ons
  • Adverteren
  • Contact

Copyright © 2023 · Tuin en Balkon; Alle rechten voorbehouden

We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren OK, prima, ik snap het

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN