Op een warme zomerdag wil je je niet teveel inspannen in de tuin, maar een lekker koud glaasje limonade is dan natuurlijk wel welkom! Zelf vlierbloesemsiroop maken is gelukkig vrij eenvoudig om te doen, je hebt vooral geduld nodig :-)
Recepten
Fermenteren kun je leren
Fermenteren is het gecontroleerd laten rotten van voedsel. Dat klinkt niet meteen heel appetijtelijk, maar dat valt in de praktijk reuze mee.
Leer over fermenteren tijdens ROTZOOI met Katz festival – 15 juni
Op donderdag 15 juni 2017 is er een speciale editie van het fermentatiefestival: ROTZOOI met Katz. Op deze dag maak je kennis met de fermentatiemaster himself, Sandor Ellix Katz. Hij is de auteur van hét wereldwijde standaardwerk en komt speciaal voor ROTZOOI naar Nederland.
Gestoomde raapstelen, zeekraal en zalm
Ik heb een heerlijk, o zo lekker, lente gerecht voor jullie. Wij eten deze heerlijke salade van gestoomde raapstelen, zeekraal en zalm thuis als hoofdgerecht. Maar je kunt het ook prima in een buffet opnemen of deel uit laten maken van de lunch.
Geroosterde radijsjes uit de oven
Bij mij komen de eerste blaadjes van de radijs in de moestuinbak al op, en bij jou? Misschien was je zo slim om alvast wat binnen voor te zaaien, of in de kas. Dan bestaat de kans dat je al lekkere eigen radijsjes hebt om op te knabbelen. Als je het mij vraagt, de ultieme… Lees verder »
Risotto met paarse spruitjes
Zijn spruitjes een geschikte groente om mijn entree mee te maken? Vraag ik mij af nu ik aan mijn eerste stukje voor Tuin en Balkon begin. Het heeft mij jaren gekost om deze groente te leren waarderen. Aan de andere kant, een beetje moeite doen om iets of iemand beter te leren kennen, daar is niets… Lees verder »
Tagliatelle met paddenstoelen en peterselie uit eigen tuin
Afgelopen weekend had ik zin om die enorme bos met peterselie die nog in mijn tuintje groeit eens te gebruiken in een lekker recept. Iets met paddenstoelen in ieder geval, het is tenslotte herfst. Die verbouw ik helaas nog niet zelf en ik weet in het bos helaas ook nog niet wat giftig is en… Lees verder »
Risotto met Borage, dat smaakt!
We schreven al eerder over eetbare bloemen, en ik besloot onlangs me ook maar eens te verdiepen in wat lekkere recepten met bloemen. Sinds kort heb ik een mooie Borage in mijn tuin, ook wel bekend als Bernagie of komkommerkruid, en die leent zich uitstekend voor vele recepten. De bladeren en de bloemen zijn eetbaar en… Lees verder »
Recepten
Veel van de groenten en kruiden die we kopen, klaarmaken en opeten kun je zelf groeien in je eigen moestuin. Onze recepten zijn bedoeld als inspiratie en om je te helpen met ideeën voor lekkere heerlijke gerechten. Genieten van heerlijke gerechten. Soms met groenten uit eigen tuin, maar ...voel je vooral niet verplicht. Niet iedereen heeft ruimte voor een kuip met aardperen en de Albert Heijn of lokale markt heeft ook heerlijke ingrediënten. Laat je gaan, kook voor jezelf, je gezin of je vrienden en laat ons weten als jij gerechten hebt die je met onze lezers wilt delen.